Jeroen Koopman (Amsterdam, 1991) begon op zevenjarige leeftijd met pianoles bij zijn vader, Arthur Koopman. Van hem kreeg hij ook zijn eerste orgellessen. Jeroen vervolgde zijn lessen bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij afstudeerde voor zijn Master of Music diploma. Ook kreeg hij daar les van Matthias Havinga en gastdocent Louis Robilliard.

Als concertorganist speelde Jeroen op verschillende belangrijke podia, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en de St.-Bavokerk te Haarlem. Ook speelde hij soloconcerten in verschillende Europese landen, waaronder het Internationaal Orgelfestival Treviso in Italië. Masterclasses volgde hij bij onder andere bij Leo van Doeselaar, Ben van Oosten, Peter Planyavski en Thierry Escaich.

Sinds 2020 is Jeroen de vaste organist van de Singelkerk in Amsterdam. Daarnaast is hij betrokken bij concerten als basso continuo speler en is hij de vaste begeleider van verschillende koren. Hij trad op met o.a. Nieuw Vocaal Amsterdam, The Gents, Cappella Amsterdam, het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest.

In 2015 heeft Jeroen zijn eerste cd opgenomen. Samen met zijn vader Arthur Koopman, op het orgel van de Noorderkerk te Amsterdam. Ook heeft hij een youtube-kanaal waar hij zijn eigen video’s publiceert.